Actief worden in een commissie of JV!

Als studievereniging zorgen wij ervoor dat jouw studententijd hier in Groningen en vooral met al jouw medestudenten een geslaagde tijd is. Zo organiseren we door het jaar heen talloze activiteiten, zowel fun- als studiegerelateerd. Het is superleuk om mee te doen aan alle activiteiten, maar het is nog leuker om deze activiteiten te organiseren! Bij het doen van een commissie kom je in een groep van vijf of meer personen uit verschillende lagen van de bachelor en soms zelfs de master. Deze mensen nemen jou op sleeptouw binnen het organiseren van activiteiten en daarnaast is het dé manier om in contact te komen met de bewegingswetenschappers in de hogere jaren. Het zal je verbazen hoeveel enthousiaste studenten het ieder jaar weer zien zitten om zich in te zetten voor deze vereniging en hoe leuk een jaar in een commissie kan zijn! Je zal vrienden voor het leven maken.

Krijg je al zin om te solliciteren, maar heb je nog niet echt een idee hoe zo’n commissiejaar eruit zal zien? Een commissiejaar bij Studiosi Mobilae houdt in dat je wekelijks vergaderd over de activiteiten die jij gaat organiseren met jouw commissie. Het aantal activiteiten dat je per commissie organiseert hangt erg af van de welke commissie! Commissieleden ervaren het over het algemeen niet als te druk. Het is makkelijk om een commissie te combineren naast de studie, en daarnaast ook natuurlijk hartstikke gezellig. Zo zijn er ieder jaar weer 100+ actievelingen, die zich hieraan wagen!

Een commissie vergadert dus bijna iedere week! Dit houdt vaak in dat je een avondje met elkaar afspreekt, samen eet, een uur vergaderd en dan een gezellige tijd met elkaar hebt! Voor de rest van de week geeft de commissievoorzitter jou taken mee, dit zal vaak niet meer dan een uur tijd in beslag nemen.

Zoals al werd verteld, zijn er commissies die fun/ of studiegerelateerde activiteiten organiseren. Er zijn er komend jaar dertien van, met ieder hun eigen activiteiten. Hieronder staan ze voor je op een rijtje:

Commissies/JV

Studiegerelateerd

Binnenlandse Excursie Commissie

De BIC is verantwoordelijk voor de organisatie van studiegerelateerde activiteiten. Door het jaar heen organiseren zij binnenlandse excursies die interessant zijn voor bewegingswetenschappers, zoals een bezoek aan het NOC*NSF of FC Groningen. Naast leerzaam zijn deze activiteiten ook nog eens erg gezellig! 

JaarVertegenwoordiging

Studenten kunnen bij jou terecht als er iets niet goed geregeld is binnen het vak of als er zich andere problemen voordoen. Daarnaast stel je je aan het begin van elk blok voor aan de docenten, ook zij kunnen bij je terecht als ze de mening over hun vak willen weten gedurende het blok. De vakken worden na afloop door jullie geevalueerd samen met de studenten en docenten. Vaardigheden die je door het doen van een JV opdoet zijn: 

• Communiceren 
• Kritisch nadenken 
• Filteren van hoofd -en bijzaken
• Juiste verwoording gebruiken
• Docenten leren kennen 
• Te weten komen hoe de opleiding in elkaar steekt 
• Mee kunnen denken over lopende zaken binnen de opleiding

SymposiumCommissie

Het symposium is een dag vol interessante sprekers en workshops over bewegingswetenschappelijk gerelateerde onderwerpen. De SymposiumCommissie is verantwoordelijk voor deze hele dag en mag zelf het thema van deze dag bedenken. De symposia die de afgelopen jaren door Studiosi Mobilae georganiseerd zijn gingen over revalidatie, topsport en veroudering. Tijdens de voorbereiding van deze ééndaagse activiteit zullen de commissieleden zich bezighouden met het benaderen van sprekers, het zoeken van sponsoren en het opzetten van het programma. 

 

Fungerelateerd

ActiviteitenCommissie

De activiteitencommissie houdt zich bezig met het organiseren van de fundag en het funkamp. Daarnaast zorgen ze ervoor dat we ons schoentje mogen zetten met Sinterklaas. Fundag is de afsluitende dag voor de zomer, waarin veel sport- en spelactiviteiten voorbereid kunnen worden. Met funkamp staat er ook een onvergetelijk weekend op de planning!

 

AlmanakCommissie

De AlmanakCommissie brengt eens per jaar een almanak uit. Hierin wordt een overzicht gegeven van alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ook staan alle belangrijke gegevens van de leden erin en geeft de commissie een eigen draai aan de almanak door middel van een leuk thema.

 

BenefietCommissie

De BenefietCommissie organiseert de benefietweek. Deze week zit vol met leuke activiteiten, waarmee geld opgehaald wordt voor een goed doel. Denk hierbij aan een veiling of een feest. De commissie heeft veel vrijheid om leuke activiteiten te organiseren en tegelijk veel geld in te zamelen om het goede doel te helpen. 

 

Buitenlandse Excursie Commissie

De BEC organiseert een onvergetelijke studiereis naar het buitenland voor een groep enthousiaste studenten Bewegingswetenschappen. De reis is een mooie combinatie van cultuur opsnuiven en leuke activiteiten. Ook organiseren zij een bezoek naar een studiegerelateerde instantie om bewegingswetenschappen in het buitenland te ontdekken. Daarnaast organiseert de BEC ook de liftwedstrijd! 

 

FeestCommissie

Feestjes mogen ook zeker niet ontbreken bij Studiosi! De FeestCommissie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrels, met op z’n tijd een leuk thema. Ook organiseren zij het jaarlijkse gala en de Dies Natalis. Het einde van het commissiejaar wordt afgesloten met een onvergetelijk FC-eindfeest! 

 

IntroductieCommissie

De eerste kennismaking met de studievereniging wordt verzorgd door de IntroductieCommissie (IC). De IC organiseert alles rond het introductiekamp, running dinner en het eindintroductiefeest. Met deze activiteiten zorgen zij ervoor dat de nieuwe studenten op een spetterende manier kennis maken met Studiosi Mobilae. Ook neemt de IC de organisatie van de ouderdag op zich. 

 

ReportCommissie

De ReportCommissie (RC) is de nieuwste commissie van Studiosi Mobilae. De RC is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de ‘Bewogen’, het verenigingsblad van Studiosi Mobilae. Ook de ‘In BW’ging’, het blad voor afgestudeerde bewegingswetenschappers, maken zij. Bovendien zorgt de RC ervoor dat iedereen op de foto wordt gezet tijdens onze activiteiten. Van een aantal activiteiten brengen zij bovendien een aftermovie uit. Verder maakt de RC aan het einde van het jaar de jaarfilm, waarin een samenvatting van de activiteiten van het afgelopen jaar wordt gegeven.

 

SportCommissie

De SportCommissie organiseert door het jaar heen verschillende sportactiviteiten. In maart nemen ze een groep van vijftig BW’ers mee naar het hooggebergte tijdens de wintersport. Een paar maanden later nemen we met twee teams deel tijdens de Batavierenrace. Aan het eind van het commissiejaar organiseert de SpoCo een kleinere sportactiviteit, die volledig vrij in te vullen is.

 

VIB-does-SM-dag Commissie

Eens in de twee jaar komt onze zustervereniging uit Amsterdam, de V.I.B., naar Groningen om te strijden om de felbegeerde Kwallebalbokaal, ook wel ene fenomeen binnen de studie bewegingswetenschappen. Een kwallebal is een extra zware bal, waarmee je al rugby’end probeert te scoren bij de tegenpartij. De VIB-does-SMdag Commissie maakt deze dag onvergetelijk door een leuk dagprogramma samen te stellen, bestaande uit een studie- en een fungerelateerd deel. De dag wordt doorgaans afgesloten met een borrel. 

 

WorkshopCommissie

De WoCo organiseert gedurende het jaar vier workshops, waarvan één een revalidatiecursus is. Deze workshops kunnen BW-gerelateerd zijn, maar mogen ook een ander vakgebied aanslaan. Het afgelopen jaar zijn de workshops sportblessures, zelfverdediging en sportvoeding georganiseerd.

Sponsoren

Gelkinge9UMCGBelsimpelXsensSkiline